На даний час ціни, наявність, доставка на нашому сайті можуть не відповідати дійсності, просимо уточнювати за вказаним на сайті номером телефону

5 переваг металевих водостоків

Категорії
  1. 1. Різноманітність
  2. 2. Довговічність
  3. 3. Термостійкість
  4. 4. Дизайн
  5. 5. Міцність

Металеві водостоки століттями не втрачають свою популярність, адже це класичне і універсальне рішення. Незважаючи на те, що вони часто важчі та дорожчі за пластикові, ПВХ досі не вдалося повністю захопити ринок. Тим більше, що проблему корозії вже давно вирішує захисне полімерне або цинкове покриття. А монтаж став набагато простішим завдяки стандартизації вузлів і діаметрів.

Ми в Onlinebud визначили 5 основних переваг металевих водостоків, і готові поділитися своїми висновками!

1. Різноманітність

Металеві водостоки – це узагальнене поняття, тому що для виробництва використовуються різні сплави. Покрівельна сталь дешева і універсальна, але важка і чутлива до корозії. Сталь з полімерним покриттям довговічніша і не так шумить під час дощу. Алюміній легкий, невибагливий і служить до 50 років, але вибір дизайнів і кольорів обмежений. Мідь примхлива, дорога, потребує грамотного монтажу і специфічного догляду, але це окупається красою мідних конструкцій. Цинк-титан – найсучасніше рішення, вартість якого виправдана віковою експлуатацією і чудовими характеристиками. Але під нього потрібно вибирати схоже за параметрами покрівельне покриття.

2. Довговічність

Термін служби металевих водостоків може сягати 100-150 років. Навіть найкращий ПВХ не може похвалитися такими показниками. Все залежить від матеріалу. Найдовговічніший – цинк-титан. На другому місці – алюміній. Термін служби сталі варіюється мінімум від 7-10 років та істотно зростає при наявності захисного полімерного покриття. На мідні водостоки в середньому дають 100 років і більше гарантії.

3. Термостійкість

Металеві водостоки набагато менш чутливі до погодних умов і температурних перепадів. Вони не бояться прямого сонця і ультрафіолету, зимових морозів і криги, сильних злив і вітрів. В середньому, їх можна використовувати при температурі від -60 до 130 градусів – а цього більш ніж достатньо для приватного і комерційного житлового будівництва. Після зими може знадобитися прочищення, але з цим впораються фахівці. Металу практично не властиве термічне розширення, тому не потрібні компенсатори і додаткові відступи. А ще це вогнетривкий і абсолютно негорючий матеріал.

4. Дизайн

Хоча пластик вже давно можна пофарбувати в будь-який колір, багато хто знаходить металеві водостоки більш естетичними. Вони гармонійно доповнюють фасади з цегли, каменю або дерева, поєднуються з композитними обшивками, не конфліктують з покрівельними покриттями. Металеві водостоки гармоніюють з металочерепицею. На окрему увагу заслуговують мідні колекції, які цінують в першу чергу за зовнішній вигляд. А якщо потрібен сучасніший варіант, є сталь з полімерним покриттям.

5. Міцність

Метал в будь-якому випадку набагато міцніший за пластик. Йому не властиво істотне термічне розширення, він не потріскається від спеки або морозів. Такі водостоки майже неможливо випадково зламати або зіпсувати. Навіть в разі вигину або деформації конкретний вузол не втрачає своїх експлуатаційних характеристик. Більшість систем можна розібрати і зібрати заново після ремонту даху або заміни покрівельного покриття.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину